Днес ще Ви запознаем с италианската, българската, френската и руската кухня.

Прилики и разлики м/у френската и руската кухня

ГАБРИЕЛА СЕДЕФОВА
В традиционната руска кухня се набляга основно на ястия с месо, зърнени храни и зеленчуци, които се готвят доста продължително. На руската маса винаги трябва да има супа или някаква чорба и разбира се водка - не се сервира с лед,но е добре охладена. Сипва се в малки чашки , наречени ,,рюмчики".

Характерно за  френската кухня, в зависимост от региона,е да  включва иновативни вкусове и елегантна презентация. Южните райони се отличават с богати вкусове с чесън, билки, патешко и гъби. Северната френска кухня се състои от ястия с пресни местни продукти, млечни продукти, колбаси и бира.Сред най-често срещаните продукти във Франция са плодове, праз, гъби, ябълки и тикви. Разнообразие от занаятчийски сирена и вина има в изобилие във всички региони, както и пресни багети, кроасани, кисело мляко и силно кафе.
Прилики и разлики м/у френската и руската кухня